Dunajská


Rekonštrukcia jednoizbového bytu v centre Bratislavy.
Priestor v pôvodnom stave 60-ych rokov, málo miesta a obmedzený rozpočet. Nomadsky spôsob života majiteľky a jasne definované potreby určili podobu návrhu.
Centrálny objekt rozdeľuje priestor jedinej izby na tri časti:šatník s knižnicou, obývačku s policami a posteľ s úložným priestorom.
Parkety sú repasované, časti stien oškrabané na pôvodnú farebnosť oddeľujú dennú časť izby od nočnej. Pôvodne samostatné a tmavé časti hygienického jadrasú spojené do jedného celku a nová upeľňa v hĺbke dispozície je presvetlená svetlíkom z kuchyne. Skrátka, vrátiť sa z cesty, pozvať kamarátov na pohárik, vyprať, zbaliť kufor a opäť vyraziť do sveta.





autor Martin Varga, Martin Kvitkovský, Jakub Hruška
miesto Bratislava, SR
podlažná plocha 38m2
klient súkromný
štúdia 2018
realizácia 2019
foto Peter Čintalan / Dynameet